Zajc in Delamea v tujino

Še dva nekdanja igralca Interblocka bosta karieri nadaljevala izven slovenskih meja.

Interblockova nogometna šola se lahko pohvali z naslednjima predstavnikoma v tujini. Iz Olimpije sta namreč v Italijo in v Združene države Amerike prestopila Miha Zajc in Antonio Delamea Mlinar.

Zajc je bil član izvrstne generacije 1994-1995, ki je v sezoni 2010/11 osvojila naslov kadetskega državnega prvaka. Iz tiste ekipe danes v tujini ali prvi slovenski ligi igrajo tudi Andraž Šporar, Petar Stojanović, Nik Kapun, Kenan Bajrić, Adnan Golubović, Mario Jurčević, Domen Jugovar, Rok Jazbec in Matija Boben. V naslednji sezoni je zbral tudi pet nastopov v članski ekipi, ki je takrat igrala v 2. SNL. Njegova naslednja destinacija je Serie A, kjer bo zaigral za moštvo Empolija.

Delamea Mlinar je pri Interblocku igral tri leta in se leta 2011 kot eden najbolj obetavnih branilcev generacije pri 20 letih preselil k Olimpiji. V sezoni 2008/09 je z Interblockom postal mladinski državni prvak, v tisti sezoni pa je odigral tudi 12 tekem za člansko moštvo IB v 1. SNL. Skupaj je za prvo moštvo IB pred odhodom k Olimpiji odigral 23 tekem. Kariero bo nadaljeval pri New England Revolution. Postal je prvi slovenski nogometaš v ligi MLS.

Share: