Darin Vitanc: Začetek poletnih treningov in nova sezona

Spoštovani nogometaši in starši!

Vsem se zahvaljujem, da smo sezono skupaj uspešno pripeljali h koncu. Zagotovo je bila sezona stresna za vse vpletene in v NK Interblock Ljubljana bomo naredili vse, da do tega ne bo več prihajalo. Iz te situacije smo se veliko naučili in potrudili se bomo, da NK Interblock ponovno uvrstimo med vodilne nogometne šole v Sloveniji.

Ker želimo delati strokovno in načrtno, bomo prvi trening, ki bo 16. 7. 2018, namenili testiranju, s katerim bomo ugotavljali trenutne gibalne in nogometne sposobnosti igralcev ter s kasnejšo analizo načrtovali kondicijsko pripravo, ki bo tokrat usmerjena in pripravljena bolj individualno. Verjamemo, da bomo na ta način pripomogli k dobri kondicijski pripravi tako posameznikov kot tudi celotne ekipe.

V letošnjem letu bomo velik poudarek namenili prehrani športnikov, saj je to še vedno eno izmed slabo pokritih, vendar hkrati zelo pomembnih področij pri razvoju športnika.

Za tiste, ki bodo pokazali največjo željo po napredku, bomo med sezono dvakrat tedensko v dopoldanskem času organizirali dodatne nogometne treninge, ki bodo namenjeni specialni tehniki, s katero bodo fantje izboljšali nogometno tehniko glede na njihova igralna mesta.

Opravili bomo sociometrično preizkušnjo, s katero bomo ugotavljali, kakšna je povezanost znotraj posameznih ekip ter kako fantje sprejemajo drug drugega. S tem želimo posameznike združiti v homogeno ekipo, ki bo »dihala« drug za drugega.

Poenoten bo model igre, saj želimo, da selekcije, ki igrajo veliki nogomet (U14-U19), delajo po istem principu ter metodologiji, ki bo temeljila na analizi trenda razvoja sodobnega nogometa. Na ta način bodo prehodi igralcev iz ene v drugo selekcijo enostavnejši in bolj učinkoviti, saj se bodo posamezne vaje ustrezno nadgrajevale v smislu zahtevnosti izvedbe in pritiska s strani nasprotnika. Bolj definirani bodo tudi cilji in zahteve znotraj sistema igre, tako da bodo igralci točno vedeli, kaj se od njih pričakuje na posameznem igralnem mestu.

Za manjše poškodbe ter masaže in ostalo kinezioterapijo bo skrbel fizioterapevt.

Snemali bomo vse prijateljske in prvenstvene tekme ter jih kasneje skupaj z igralci med tednom tudi analizirali.

Naš osnovni cilj še vedno ostaja razvoj mladih športnikov v zdrave ter poštene osebnosti. Hkrati pa se moramo zavedati, da smo v tekmovalnem športu, kjer je pomemben rezultat, prav tako pa tudi način, s katerim bomo prišli do rezultata.

Veselim se novega začetka sezone, vi pa se do takrat dobro spočijte od nogometa ter nivo kondicije ohranjajte z drugimi športi, da pridete na začetek priprav spočiti in željni nogometne igre. Čaka nas trdo delo, za katerega verjamem, da nas bo na koncu nagradilo.

Se vidimo na prvem treningu 16. julija, ura bo na spletu objavljena naknadno.

Športni pozdrav,

vodja mladinskega pogona

Darin Vitanc

Share: