SPREMEMBA IMENA KLUBA

  • 3 marca, 2021
  • Urban Bevc
  • Vse novice
  • 0
  • 604 Pregledov

Spoštovani prijatelji nogometa

V torek 2. februarja 2021 je Nogometni klub Interblock izvedel izredni zbor članov, katerega glavni namen je bilo preimenovanje kluba in pripadajoča sprememba statuta.

Upravni odbor je avgusta prejel elektronsko sporočilo podjetja Interblock d.d., v katerem le-ta zaradi prodaje blagovne znamke poziva klub, da za sezono 2020/21 iz imena kluba umaknemo ime Interblock. Ker se je sezona takrat že začela in je zahteva prišla nenadno, smo se najprej dogovorili, na kakšen način in kdaj se lahko preimenujemo. NZS je podala odgovor, da to lahko naredimo na polovici sezone. V ta namen je bila potrebna pragmatična sprememba imena, ki je oziroma bo povzročila čim manj stroškov, hkrati pa bo klub ostal prepoznaven. Stroški zgolj menjave dvojnega kompleta tekmovalne opreme za vse selekcije bi znašali okoli 18.000 EUR. Dogovorjeno novo ime kluba je Nogometni klub IB 1975 Ljubljana, ki še vedno ohranja prepoznavnost kluba in klubskih oznak. S tem se izognemo navedenim stroškom, ki jih v teh razmerah klub ni sposoben zagotoviti. Mnogi veste, da je bil klub prvotno ustanovljen kot Nogometni klub Ježica in možnost, da se klub vrne h koreninam, nikakor ni izključena, bo pa v ta namen potrebno najprej zagotoviti ustrezna finančna sredstva ter nato izpeljati postopek spremembe imena z vsemi pripadajočimi aktivnostmi.

NK Interblock je sicer izvedel izredni zbor članov 7.12.2020, na katerem smo že potrdili spremembo imena, vendar je Upravna enota vlogo za spremembo imena zavrnila, ker je ugotovila, da smo spremembe izvedli neskladno z veljavnim statutom društva. Upravna enota je preverjala postopek izvedbe zbora članov 7. 12. 2020 v skladu s priglašenim statutom z dne 25. 8. 2012, ki ni bil usklajen z aktualnim Zakonom o društvih. Zato smo morali zbor članov ponoviti in poleg spremembe imena potrditi tudi spremembo statuta zaradi spremembe imena ter uskladitve statuta društva z aktualnim Zakonom o društvih.

O spremembi imena kluba bo po uradni potrditvi s strani Upravne enote potrebno obvestiti vse naše partnerje (NZS, MNZ, MOL, ZŠL, dobavitelje), hkrati pa bomo morali spremeniti osnovne informacije na spletni strani, Facebooku in Instagramu, spremeniti klubske elektronske naslove v skladu z novo domeno (nkib1975-lj.si), izdelati nov žig ter novo grafično podobo za dopise in dokumente. Vse aktivnosti so v teku, bomo pa stare elektronske naslove obržali še nekaj mesecev in uredili ustrezne preusmeritve. Za člane kluba sprememba imena ne spremeni ničesar.

S tem dejanjem se zgodba NK Interblock uradno končuje. Verjamemo, da se s tem začenja nova uspešna zgodba nogometa na Ježici.

Športni pozdrav in kmalu nasvidenje

Igor Pušnik

predsednik NK Interblock

Share: