Člani

Kočevje : NK IB 1975 Ljubljana 3:4 (3:3)

17. krog Regionalne ljubljanske lige je za našo ekipo, ki se bori v ligi za prvaka, pomenil gostovanje pri neugodnem Kočevju. Že uvod tekme je nakazal, da bomo priča velikemu številu golov. V 3. minuti se je predložek Klančarja spremenil v zadetek. IB je imel pobudo in bil v prvi polovici polčasa še dvakrat zelo blizu povečanju vodstva. Strela Klančarja z roba kazenskega prostora in Paleka s prostega strela, sta končala v prečki. Individualna napaka je domačim v 29. minuti ponudila priložnost, ki so jo s pridom izkoristili. Že dve minuti kasneje se je po predložku s strani, v gneči pred vrati Kočevja najbolje znašel Majcen in IB znova popeljal v vodstvo. V 38. minuti je po visoki žogi v kazenski prostor domačinov Palek rutinirano povišal na 1:3. Po novem nesporazumu v obrambi, je Kočevje potrebovalo vsega dve minuti za znižanje zaostanka. Psihološko prednost po danem zadetku so potrdili z zadetkom v 42. minuti. V 4. minuti nadaljevanja je po predložku s strani uspešno meril Kogovšek in tako postavil končni rezultat. Do konca tekme je imel IB še nekaj priložnosti iz protinapadov, ki jih žal niso uspeli izkoristiti. Domačini so imeli v zaključku žogo več v svoji posesti, a si razen strela z razdalje niso uspeli pripraviti resnejše priložnosti.

Svoje mnenje je po obračunu povedal Leon Rep, ki bo naslednjo tekmo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov žal spremljal s tribune: “Tekmo smo začeli po načrtu, ki smo si ga zadali v garderobi – disciplinirano v obrambi s hitrimi prehodi v napad. Tako smo tudi zelo hitro povedli. Nasprotniki so po naši napaki hitro izid poravnali. Reakcija fantov je bila izjemna in nadeljevali smo z našo igro in še dvakrat v dokaj kratkem razmaku zabili. Potem smo se preveč sprostili in nasportniki so uspeli do polčasa še dvakrat zadeti, tako da smo šli v drugi polčas poravnani z rezultatom 3:3. Med polčasom smo se dogovorili, da gremo po vse 3 točke in s pametno igro smo spet hitro povedli. Do konca smo se bolj branili, vendar zelo disciplinirano in nasprotnikom nismo dovolili resnih priložnosti in tekmo mirno pripeljali do konca. Fante bi pohvalil za karakter in borbo!”

Začetna postava: Matija Hauptman, Gaj Brus, Jan Gorza, Jan Cvelfer Domadenik, Nik Majcen, Matevž Pibernik, Žan Klančar, Simeon Kirovski (do 75′), Zak Palek (do 53′), Žiga Kogovšek (do 73′), Leon Rep (do 89′)

Klop: Sašo Kranjc (od 89′), Albin Tahiraj (od 75′), Nik Dimc (od 53′), Dušan Ignjatović (od 73′)

Strelci za IB: Žan Klančar (3′), Nik Majcen (31′), Zak Palek (38′), Žiga Kogovšek (49′)

Člansko ekipo v naslednjem krogu na Ježici čaka derbi z vodilnim Rudarjem iz Trbovelj, ki je moral v 16. krogu premoč priznati Vrhniki. Zaostanek za prvim mestom znaša 4 točke.

U-19

NK IB 1975 Ljubljana : Gorica 0:3 (0:2)

U-17

NK IB 1975 Ljubljana : Gorica 1:1 (0:1)

Strelec za IB: Miha Malenšek (75′)

Vse preostale selekcije so bile v času prvomajskih praznikov proste!

Share: