PREDSEDNIK KLUBA: ANALIZA SEZONE 2020/22

Spoštovani prijatelji nogometa

Končana je še ena nogometna sezona, vsaj glavni del, ki se zaključi z NZS tekmovanji in članskim tekmovanjem v MNZ Ljubljana. Kljub omejitvam in prilagoditvam, smo jo izpeljali uspešno. Ob tej priložnosti se zahvaljujem za vzorno sodelovanje vsem trenerjem in igralcem, pa tudi staršem za vspodbudo in podporo mladim nogometašem.

Pred nami je še nekaj tekem mlajših selekcij v tekmovanjih MNZ Ljubljana in turnirjev, ki jih bomo za najmlajše selekcije organizirali na Ježici. Ekipe bodo zaključile s treningi do konca šolskega leta. Nekateri igralci se bodo v tem času bolj posvetili šoli, da jo uspešno končajo (selekcija U15 in U19). Ko bo znan koledar tekmovanja v novi sezoni, bodo trenerji sestavili načrt treningov in igralci vseh selekcij bodo pravočasno obveščeni o terminih in poteku treningov v novi sezoni.

V klubu smo pripravljeni, da z odlično delujočo in strokovno podkovano trenersko ekipo nadaljujemo z napredkom in dvignemo kakovost predvsem pri najmlajših selekcijah. Za razvoj fantov je zelo pomembno, da poleg kakovostnih treningov tudi tekmujejo, zato jim poskušamo zagotoviti ustrezno minutažo v našem klubu ali pa v sodelovanju z NK Šmartno. Kjer bo številčnost dovoljevala, bomo nadaljevali s selekcijo igralcev v ekipah, ki igrajo veliki nogomet. Takšna selekcija za vse ni enostavna in jo nekateri težko sprejmejo, kar je razumljivo. Po drugi strani pa smo klub, ki je predvsem pri starejših dečkih, kadetih in mladincih usmerjen v vrhunski šport in to predstavlja enega izmed nujnih toda potrebnih korakov v razvoju.

Vrh mladinske nogometne šole predstavlja članska ekipa, ki tekmuje v Regionalni ljubljanski ligi in v kateri jedro tvori večina igralcev iz naše nogometne šole. Glede na organiziranost in motiviranost je kratkoročni cilj članske ekipe uvrstitev v 3. SNL ligo zahod, kar bi predstavljalo dobro razvojno možnost za večino mladincev in mlajših članov. Letos smo bili relativno blizu uvrstitvi v 3. SNL, kajti selekcija je osvojila 3. mesto. Fantje so postali odlična ekipa tudi izven terena in to je eden od pogojev za odlično nadaljnje delo pod vodstvom trenerja Darina Vitanca.

Izvrsten uspeh je dosegla ekipa kadetov pod vodstvom trenerja Jureta Đorđevića, ki je osvojila 1. mesto v tekmovanju 2. kadetske nogometne lige NZS zahod. Skupaj z mladinci so osvojili odlično drugo mesto na skupni lestvici 2. SML in SKL zahod in le malo športne sreče je zmanjkalo, da bi se ponovno uvrstili v 1. SML in SKL. Morda nam uspe naslednjo sezono. Predvsem si želimo povratka v 1. NZS ligo starejših dečkov, kar nam letos ni uspelo in bomo poskusili seveda naslednjo sezono. Je pa v MNZ ligi starejših dečkov, v katerih je potrebno zmagati, nekaj močnih ekip, čemur sledijo še kvalifikacije, kar dodatno otežuje povratek med najboljše.

Pri najmlajših selekcijah rezultati niso v ospredju, pač pa je v ospredju delo z mladimi, njihov individualni napredek, vzgoja na igrišču in izven, motiviranost za treninge, discipliniranost in organiziranost v vseh pogledih. Seveda je lepo tudi zmagovati, vendar ne za vsako ceno, predvsem pa ne na način, da vsi igralci ne bi dobili dovolj priložnosti za igranje.

Možnosti za razvoj je še vedno veliko, zato pričakujem nadaljevanje napredka v naslednjih sezonah. Tudi v prihodnje bomo priložnost ponudili mladim, ambicioznim in sposobnim posameznikom, ki se želijo izkazati z rezultati svojega dela.

Skupaj z MOL in četrtno skupnostjo Posavje imamo smele načrte pri razvoju oziroma širitvi športnega parka Tesovnikova. Načrt je odobren s strani župana, zato srčno upam, da se bodo aktivnosti čimprej začele izvajati, kajti vsaj še eno igrišče velikosti 50×70 metrov, ki omogoča igranje selekcijam do vključno U13, je nujno za zagotovitev normalnih pogojev dela, ki bi omogočili vrnitev mladinske nogometne šole na mesto v Sloveniji, kjer je že bila.

K razvoju kluba vedno lahko prispevajo tudi starši, ki imajo željo in sposobnosti za pomoč pri delu v klubu. Zanje vedno velja vabilo k sodelovanju, pri čemer je treba poudariti, da je organizacijsko delo v klubu prostovoljno.

Športni pozdrav

Igor Pušnik

Share: