Posodobitev nogometne infrastrukture

Končno smo jo dočakali. Novo umetno travo namreč. Po nekaj letih prizadevanj, da zamenjamo staro in dotrajano umetno travo v športnem parku na Tesovnikovi, so vsi napori končno poplačani. Po dobrem tednu uporabe lahko samo rečemo, da je nivo treningov in tekem na novi umetni travi bistveno boljši. Da bi trava ostala v takšnem stanju dolga leta, jo bo potrebno redno in pravilno vzdrževati, hkrati pa odgovorno uporabljati. Zahvala za novo pridobitev gre seveda Mestni občini Ljubljana in Zavodu Šport Ljubljana, s katerimi bomo, upam v kratkem, novo pridobitev z uradno otvoritvijo tudi ustrezno proslavili.
Poleg nove trave smo s solidarnostnimi sredstvi UEFA kupili tudi kontejnerski kompleks, v katerem bomo opremili fitnes. Za opremo slednjega še zbiramo sredstva, zato se priporočamo staršem, ki lahko prizadevanja podprejo z donacijo ali sponzorstvom. V kontejnerju oziroma fitnesu bodo nogometaši pozimi izvajali ogrevanje, pridobivali osnovno fizično pripravo ali opravljali rehabilitacijo po poškodbah, seveda pod budnim nadzorom usposobljenih trenerjev.
Pred tem je bil urejen in ponovno usposobljen za uporabo vratarski kotiček, v kratkem pa bomo dokončali tudi z ureditvijo okolice igrišča, predvsem z ureditvijo dovozne poti znotraj ograjenega dela in obeh dostopov do igrišča. Nikakor pa ne bomo pozabili glavne dovozne poti in parkirišča, ki ga izvajalec gradbenih del na poti ob Savi Prenova Gradbenik d.o.o., kljub obljubam in večkratnim pozivom, po končanju del ni ustrezno saniral.
Delo uprave kluba se s tem nikakor ne končuje niti upočasnjuje, kajti možnosti za razvoj je še veliko, prav tako smelih idej. Vsi se zavedamo, da so bili tokratni večji posegi in pridobitve nujno potrebni za nadaljnji razvoj kluba ter ustrezno strokovno delo z mladimi.
Športni pozdrav
Igor Pušnik

Share: