Člani pokalno tekmo s prvoligašem pripeljali do podaljškov

Srečanje z Rogaško je ne glede na neugoden termin tekme, na Ježico privabilo lepo število gledalcev, ki so poskrbeli za enkratno vzdušje. Po zapisniku sodeče, se je v Športnem parku Štefana Beleta na tribunah zbralo 200 gledalcev.

Gostje so imeli skozi srečanje terensko premoč, ki pa je niso uspeli izkoristiti. Ko so prišli do nevarnih priložnosti niso bili dovolj natančni, če pa so že streljali v okvir gola, je sijajno posredoval vratar Nik Čebulj. Tudi naše moštvo je nekajkrat nevarno pretilo pred vrati Rogaške, a sta mreži do 85. minute mirovali. Takrat je na sceno stopil sicer kapetan mladinskega moštva, Timon Perković, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Rokom Vodiškom in ga uspel premagati. Sledila je erupcija navdušenja na zelenici in tribuni, ki pa je žal trajala vsega dve minuti, ko je za končni izid rednega dela poskrbel Oliver Kregar.

Po napaki in neupoštevanju pravil sodniške trojke, je takoj sledilo izvajanje enajstmetrovk, ki so jih Slatinčani dobili s 4:5. Ko so delilci pravice z delegatom na čelu ugotovili, da storili napako, se je srečanje nadaljevalo s podaljškov in razveljavitvijo enajstmetrovk. Gostje so v podaljšku vendarle upravičili vlogo favorita in dvakrat zadeli ter se tako veselili napredovanja v osmino finala Pokala Pivovarna Union.

 

Izjava glavnega trenerja članskega moštva, Darina Vitanca:”Tekme smo se lotili odločno. Veseli me dejstvo, da se naši fantje nasprotnika niso prestrašili, ampak so bili v določenih segmentih igre enakovreden nasprotnik. Kljub temu, da nam v celoti ni uspelo pokazati vsega kar znamo, sem na svoje fante res ponosen. Pomembno pa je omeniti tudi dejstvo, da smo v kadru imeli kar 8 igralcev iz selekcije U19 ter enega iz selekcije U17, kar je dokaz, da se v naši nogometni šoli dela kvalitetno.” 

Izjava enega najizkušenejših igralcev članskega moštva, Jana Cvelferja Domadenika:“Za nami je ena res lepa izkušnja in prav poseben dan. Proti prvoligaški ekipi kot četrtoligaš igraš zelo redko in vsi v klubu smo se zares potrudili, da smo v trenutku maksimalno uživali. Bili smo že na pragu velikega uspeha, toda na žalost se ni izšlo. V imenu ekipe, bi se rad vsem v klubu zahvalil, da so imenitno izpeljali organizacijo tekme. Prav posebna zahvala gre pa našim navijačem, saj so si v zgodnjih popoldanskih urah sredi tedna vzeli čas in nam nudili imenitno vzdušje.”

Izjava strelca edinega zadetka, Timona Perkovića:“Tekmo smo dobro odprli, bili smo potrpežljivi in vztrajni. Priigrali smo si tudi nekaj priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Imeli smo tudi nekaj sreče, da je imel nasprotnik slab dan. Po zasluženem zadetku žal nismo zadržali vodstva do konca. Vseeno pa mislim, da smo odigrali dobro tekmo, ki nam lahko služi kot dobra motivacija za naprej.”

 

Začetna postava: Nik Čebulj, Gaj Brus (do 62′), Jan Gorza, Jan Cvelfer Domadenik, Nik Majcen (do 46′), Matevž Pibernik, Tomy Veiss (do 101′), Enej Brus, Siniša Marinović (do 74′), Žan Klančar (do 31′), Leon Rep (do 62′)

Klop: Val Vlahek, Arton Avdić, Maks Brenk (od 101′), Stepan Ilinov (od 62′), Kal Dominik Lambergar (od 46′), Timon Perković (od 31′), Maks Poličnik (od 62′), Mykyta Babenko (od 74′), Tomas Sabadin

Strelci na tekmi: Perković (85′); Kregar (87′), Gradišar (99′), Majcenić (105′)

Share: